torsdag 26 april 2012

Mer om de 15 första bekräftade artisterna!


CATS ON FIRE från Finland är ett av världens bästa nu aktiva indiepopband. Det kan vi en gång för alla slå fast, efter att ha hört nya skivan "All blackshirts to me". Eftersom det skapligt eftertraktade bandet även kommer att spela i innerstan någon vecka innan konserten på Gula Villan, har man utlovat ett "special set at the Cosy Den festival". Det här kommer med andra ord att bli fullständigt oförglömligt.
http://www.catsonfire.net
 

CULKIN - våra gimme indie rock-hjältar - gör comeback i hemtama Gula Villan, efter de succéartade senaste månaderna med såväl debutfullängdare som spelningar både runt om i Sverige och utomlands. Kvartetten har som alla vet förfinat och uppdaterat slackercore-genren till perfektion.
http://culkin.se/


DINOSAURS ARE STILL ALIVE är en fortfarande ganska ung trio från Tyresötrakten. Man drar sig varken för att dricka folköl, spela tv-spel och snusa i videor - eller för att som förband till Wavves berätta för publiken att man "inte är en riktig människa" om man går till Berns. Men framför allt gör Adam och hans kompanjoner helt fantastisk powerpop.HORRIBLE HOUSES är Särnas svar på Spiritualized, Beat Happening och Go-Betweens. Detta är maffigt! Den ytterst produktive (Thehelpmeplease-brodern) Daniel skapar stämningsfulla och ibland ganska obekväma lofi-anthems, inspelade "in the small room next to the bathroom, the brown ark".
http://soundcloud.com/horriblehousesJAMES AUSFAHRT, det vill säga Åke Strömer, kommer ta bilen upp för kräva revansch för fjolårets Cosy Den-festival, då han tvangs ställa in på grund av svår jetlag. Utöver att spela sax med Love Is All och Still Flyin', gör han även brakhits och är storartad live! Räkna med ett ganska spektakulärt uppträdande.
http://jamesausfahrt.bandcamp.com/THE JUST JOANS härstammar från stålindustri-staden Motherwell i skotska North Lanarkshire. Någon har beskrivit dem som "the twee Arab Strap", och det kanske inte är det mest träffande jag läst, men säger ändå en hel del. Kvintetten gör helt fantastiska låtar om tröstlös småstadsmisär, lycka och hjärtekross.
http://www.myspace.com/thejustjoans


LE MUHR är en suggestiv sextett som, efter att ha legat lågt ett par år för att kunna följa upp succén med debutskivan "Generation destruktiv", ganska nyligen gjort storstilad comeback - bland annat med tygpåsen och EP:n "Flickorna på klubben" på klassiska punketiketten Beat Butchers (helt adekvat på många sätt).
http://lemuhr.se


LOST SUMMER KITTEN spelade på frukostpunken då festivalen I'm From Bräkne-Hoby hölls, sommaren 2006, och var då en lokal akt. Sedan dess har mycket hänt; man är numer delvis Englandsbaserade, och även en del av Fika-familjen. Stigtomta får alltså besök av en popduo med en hel hitkavalkad under bältet!
http://lostsummerkitten.fikarecordings.com/
 
MAKTHAVERSKAN kommer att göra sitt första Stockholmsbesök på mycket länge, och den enda spelningen i sommar utöver fina Knarrholmen! Vi kommer, utöver låtar från debutklassikern, få höra material från den kommande skivan! Detta har onekligen potential att bli en riktigt minnesvärd Gula Villan-konsert.
http://www.makthaverskan.se/


MISSY BLY är något av en lokalkändis i Burlington, Vermont - och dessutom ny bandmedlem i The Smittens. Dock har hon i princip aldrig framfört sina egna fina dängor live utanför hemstaden, men här gör hon en av sina allra första spelningar utanför densamma. Spelar på förfesten.
http://www.myspace.com/missybly

MOLE SAYS HI är skånska Rebecca Digby, som gjort låtar under detta namn i ungefär fem år. Ett träffande omdöme om hennes stage persona: "Söt som socker och spenslig, lyckas hon även förmedla en bisarr känsla av att något är helt uppfuckat". På sistone har hon dessutom fått ihop ett riktigt fint band.
DE MONTEVERT, Evertsbergs största export sedan Ekor Anders, kommer att ytterligare förgylla söndagen i Bångenstorp med sin hitparad. Vi har alla sjungit "Skyll på mig" och "Du kommer ångra dig" i duschen, och produktiva hitmakerskan Ellinor Nilsson har betydligt mer än så på lager - de vet alla som sett henne live de senaste åren.
http://soundcloud.com/de-montevert
THE SMITTENS från Amerikat är en av de finaste popakterna som finns. Dessutom är de otvivelaktligen världens hårdast arbetande revolutionära glädjespridande twee-sextett. Nya skivan Believe me släpps under sommaren, och bandet är ute på ännu en omfattande Europa-turné. Spelar på förfesten.
http://www.smittens.com

ÜNI FOREMAN, det vill säga Signe och Anna, kommer att ta bilen ner för att nyansera allas vår uppfattning om Kågedalen! Man har ett ganska grundmurat liverykte i hemtrakterna, bland annat efter framträdanden på festivaler som klassiska Trästock. Stilig indierock och fin pop, sida vid sida.
http://www.facebook.com/pages/%C3%9Cni-Foreman/206642229386288


IIRIS VILJANEN tvingades, i likhet med James Ausfahrt, ställa in sin spelning på fjolårets festival - här kommer alltså en ny chans för såväl henne själv, men framför allt får vi tillfälle att höra hennes fantastiska och pianodrivna kompositioner. Emellanåt småjazziga låtar, med texter på såväl finska som engelska.
http://iirisviljanentrio.com/

JENNY WRANGBORG har många järn i elden hon håller vid liv under sin vrede - och kan titulera sig såväl poet, krönikör och kallskänka som arbetslivsexpert. Vi vet inte riktigt vad hon kan tänkas hitta på under sitt framträdande, men gissar att det kan röra sig om en textuppläsning eller fem.
http://www.jennywrangborg.se


WÆE Personerna bakom The Honeydrips (samt även Ey du, på med cykelhjälmen och i viss mån Dorotea) och Sarto (samt även i någon utsträckning Twig och Kissing Mirrors) är tillsammans Wæe. Här proklameras duons kärlek till dub och black metal. Detta blir första liveframträdandet någonsin!
http://waee.bandcamp.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar